keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Ristiäiset

Meillä vietettiin viikonloppuna murun ensimmäisiä juhlia. Viime viikkoina päiväunien aikana ehdin askarrella vähän koristeita :)



Prinsessakakku on henkilökohtainen suosikkini jo toistakymmentä vuotta. Tämä ohje on mielestäni lyömätön, etenkin vaniljakastike! Muutamia huomioita vuosien varrelta: varaa marsipaania riittävästi, vaniljakastikkeen ohje riittoisa,  ja ehkä tärkein - kakkua ei voi päällystää edellisenä päivänä, koska marsipaani alkaa vettyä ja valua reunoille!


Kokeilin ensimmäistä kertaa tällaista runsaampaa koristelua, joka tuntuukin olevan nyt kovasti muodissa :) halutun värin kukkasiin ja terälehtiin sain sekoittamalla pinkkiä ja valkoista sokerimassaa vastaaviin väreihin marsipaania, kannatti testailla! Hortensiakukkaset on tehty Heirolin muotilla, kukkapedin terälehdet vapaalla kädellä. Marsipaanivauva on paikallisesta konditoriasta.



Äitini teki näitä suussasulavia marenkiruusuja ja siskoni pätkismuffinsseja.



Hunajakennot ovat Prismasta, pompomit Sinooperista. A-kirjaimen tarvikkeet löytyivät valmiiksi vuosien aikana kertyneestä askartelukätköstä, ja kukkaset ovat Sinooperista sekä H&M:n hiuspannasta. Itse virkkaamani kukkanenkin päätyi sinne sattumalta :)




Kutsut olin tehnyt myös itse, ja menu -kortissa toistui sama teema.






Huikean kaunis kukkakimppu teki juhlapöydästä täydellisen.


Muihin pikkupöytiin taiteilin itse kukkaset pilttipurkeista, neilikoista, tulppaaneista, mustikan varvuista sekö palmusunnuntain kunniaksi mukaan pääsivät myös pajunkissat.




2 kommenttia:

  1. Aivan i h a n i a juttuja <3 Kolahtaa kyllä itseen tuollaiset itsetehdyt jutut ja vielä noin kauniit <3

    VastaaPoista