torstai 27. huhtikuuta 2017

Itseommeltu kastemekko silkistä

Ajattelin laittaa vielä erillisen postauksen ristiäisiin liittyen kastemekosta, jos vaikka joku kaavaa etsivä hyötyisi tästä : )


Paikallisessa kirjastossa oli oikein hyvä valikoima vanhojakin käsityölehtiä ja tässä kastemekossa käytin pohjana kaavaa Suuri Käsityö -lehdestä vuodelta 1996 (5/96). Mahtavaa, että noinkin vanha lehti löytyi vielä kirjaston arkistoista, ja vieläpä kaava-arkit tallella.

Kokosin tähän alle lehtiä, joista löysin myös erilaisia kastemekon kaavoja, jos joku muukin näitä etsiskelee.

Suuri Käsityö
2/95
5/96
10/04
2/06
1/08
4/10

Ottobre
1/03
1/14

Burda
08/07

Moda
01/07

Suuri Käsityö Kerho
2/78
2/91

Olisin halunnut tehdä kastemekon pellavasta (tämä mekko inspiroi), mutta en löytänyt mieleistäni ohutta pellavaa, joten tässä morsiussilkkiä Eurokankaasta. Tuo alkuperäinen pitsiyläosa olisi myös ollut kaunis, mutta kaunista pitsiäkään ei tuntunut löytyvän. Vuorikankaana yläosassa ja helmassa on ohut puuvilla, mutta hihat tein ilman vuorta.

Pitsi löytyi Tuurin kyläkaupasta ja täydellisen värinen satiininauha ( muut olivat joko liian hohtavan valkoisia tai keltaisia) Jättirätistä.


Taakse laitoin helminapit koristeeksi, ja kiinnityksen neppareilla.



Alunperin en aikoinut laittaa hihoihin rusettikoristeita, mutta muutin mieleni, koska mekko on muuten niin pelkistetty.



Olin varannut kangasta reilusti, joten sain tehtyä myös yhteensopivan kasteliinan sekä edellisiltana vielä tajusin, että tuttinauha voisi olla kätevä, ja tuli kyllä tarpeeseen ! : )



Sain vinkin säilöä kastemekon johonkin kauniiseen rasiaan silkkipaperissa, ja nyt rasia on etsinnässä. Josko tämä mekko menisi sukupolvelta toiselle <3.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunis! Onko se luonnonvalkoinen? Kuinka paljon kangasta mahtoi mennä?

    VastaaPoista
  3. Tää on tosi ihana! Eihän sulla enää satu olla kaavat tallessa? Meidän kirjastosta ei enää löytynyt noin vanhoja käsityölehtiä, mut ihastuin tähän malliin :)

    VastaaPoista