sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Oma ompeluhuone

Sadepäivän kunniaksi kuvia ompeluhuoneesta : ) Omakotitalon myötä myös ompelukoneelle ja -tarvikkeille löytyi oma paikka (joka siis niin luksusta!). Ihanaa, ettei joka kerta tarvitse kaivaa tavaroita varaston perukoilta. Ompelupöydän virkaa toimitti ennen mieheni vanha tietokonepöytä, mutta nyt oli vihdoin tilaa hankkia myös uusi isompi pöytä, jolla mahtuu oikeasti vaikkapa leikkaamaan kangasta (vaikka oikeastaan olen huomannut, että sitä varten tarvisi kyllä kokonaa toisen pöydän). Ideoita uudelle pöydälle katsastin tuttuun tapaan Pinterestistä.





Pidän pukkijalkapöydistä, ja Ikeasta löytyi monenmoisia pukkijalkoja. Päädyin lopulta tähän Finnvard -malliin, koska jaloissa on alhaalla taso, jolle voi laittaa vaikka ompelutarvikekorin (tai jotain nättiä ja tarpeetonta :) Muutenhan pukkijalat lähinnä näyttävät hyvältä ja vievät liikaa tilaa.



Katsastelin puulevyjä monestakin paikasta, mutta nämä jalat vaativat pöydän leveydeksi vähintään 75cm, joten lopulta ostin myös pöytälevyn Ikeasta. Tämä Gerton -pöytälevy on kooltaan 75x155cm ja materiaalina on massiivipyökki.



Pyökin väristä en ollut niin innostunut, joten päätin kokeilla aiempien hyvien kokemusten perusteella Osmo colorin puuvahaa vielä öjyämättömälle ja käsittelemättömälle pyökkipinnalle. Pinnan hioin auki 150 hiekkapaperilla. Pinnassa on yksi kerros sävyä numero 3186 (mattalumi). Sävykartta netissä on hieman harhaanjohtava, lumisävy on kirkkaan valkoinen, vaikka kuvastossa näyttää melko kellertävältä. Lopputulos on mukavan läpikuultava, kaksi kerrosta olisi ollut jo erittäin peittävä.



Kyllä kelpaa täällä ommella. Täytyy nauttia, sillä jossain kohtaa joudun luopumaan tästä ihanuudesta lastenhuonetta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti